Fredag

När man säger ordet fredag tänker många, -skönt, äntligen ska man få vila upp sig lite och hinna med det där man inte hann med under veckan. Hos en själv går tankarna snarare, okej då ska vi se om man har planerat in tillräckligt med sömn för att överleva denna helg. Som alltid står jobb högt upp på listan, sen ska man se till att umgås med dem där som inte har tid under veckorna, man ska gärna aktivera den där fyrbente, hum och förhoppningsvis hinna andas däremellan.

Vi fick en väldigt solig dag ute sist, nästan så man klaga för att det var för varmt. Vi tog oss inte ens hälften av den sträckan vi brukar gå innan vi kastade oss i varsin snödriva och pustade ut. Inga otrevliga händelser besvärade oss men Sandra gjorde hela min dag då hon lyckas att ramla ner från våran lilla platå där vi valt att bosätta oss, Haha! Bildbevis återkommer vi med! ;D Kickan fick i uppgift att dra vår packning, inte helt enkelt då det inte har skottats där sen det senast föll 40cm snö, men hon var duktig och kämpade på. Idag ska vi bege oss ut på skidor, i det enda praparerade spåret i hela göteborg som man får ha med sig hund i (!) återstår att se om spåret finns kvar eller om det har regnat bort, hoppas inte! Ikväll blir det födelsedagsfirande för Åsa på Mañana, till att börja med iaf :) Känner jag dessa flickor rätt störtar vi in högst oplanerat på närliggande uteställe, för att vakna imorgon och ha alldeles för ont i fötterna mot vad som är hälsosamt då man ska stå upp och jobba hela dagen. Men uppenbarligen har det varit värt det dom senaste gångerna...

Puss o kram
FRÄS

Toppendag ?

Nu jäklar har det skett förändringar. Jag börjar känna mig ganska nöjd, lite finjusteringar, sen så. Jag tror på en toppendag idag. Strålande fint ute och jag o Sandra ska till djusjön med hundarna, som alltid, men ja menar varför prova något nytt när man hittat ett vinnande koncept ? Jag har vart och inhandlat mig en pulka, tanken är att den stora svarta ska få börja arbeta lite mer än att bara lalla runt och försöka få stackarna Miller att busa med henne, han vill Inte. Nä nu börjar det bli tid att packa ihop de sista sakerna och åka ner till station för att hämta Sandra.
Önska oss en trevlig dag utan oväntade händelser!

Tack o hej
FRÄS

Selma

Blame the stars Agnes heter den tibetanska terriern som också finns med i våran flock. Detta är familjens första hund och det är mamma som har största ansvaret för henne. Hon är en 9-årig dam som får följa med på de mesta vi sysselsätter oss med, för aktiverings skull. Tävling är inget hon har fått vara med på förutom en inoff utställning där hon blev BIS veteran. Kanske att hon debuterar på agilityplan som 9-åring då mamma och hon är anmälda till en agilitykurs i vår :D

Måndag

Nyss inkommen från en tur i skogen med byrackorna, inte så lång men uh så krävande. Kiara längst fram i ledet som plöjde väg, jag staplande efter och Selma längst bak, kämpandes eftersom nu snöhöjden bara var lagom åt Kiara men inte åt terriern. De ligger nu på torkning i hallen, väldigt trötta. Jag tog faktiskt kort på dem idag (duktig Fräs) men när ja vill föra över dem till datorn är det nått som inte kopplar, därför inga kort.
Igår tittade jag och Oskar Äntligen på den bästa filmen genom tiderna, filmernas film, Tomten är far till alla barnen! Lika bra som alla andra gånger jag har sett på den, mycket bra för skrattmusklerna :)

Nu blir det en extrem makeover sen bär det iväg till jobbet. Sista jobbdagen sen är det (om inget oväntat inträffar) 4 dagars ledighet för mig, jippie!


Puss o hej

FRÄS


Hum ?

Jag och Sippen har mixtrat med sidan och detta vart resultatet (?) Tiden räckte inte till så jag får återställa det vid annat tillfälle..GOD morgon

Det snackades om Storm med stort S för söndagen, men här skiner solen och det är alldeles stilla. Underbart att vakna till lukten av nybakat bröd, söt mamma. Nu är det tid att börja fixa innan det är dags att bege mig till jobbet. Vi får väl se vad jag & Sippen ska underhålla oss med idag, spela lite kort kanske :) 

Ha en bra dag !
FRÄS

Vem är Fräs

Eva Sylvia Malin Nöjd är mitt namn men officiellt heter jag Fräs. Det känns som om att det var nyss jag tog studenten och flyttade hem efter 3 år i Forshaga, men det är ju faktiskt mer än ett halvår sen. Allra bäst trivs jag i skogen med min fyrbente vän men det är tyvärr inte alltid man kan tillbringa sin tid där. Bor hemma och sparar pengar för att jag ska plugga till hösten, fysioterapeut på häst är tanken att jag ska bli. Vi får se vart de leder. När jag inte jobbar eller håller till i skogen går mycke tid åt att umgås med mannen jag råkar vara kär i, Oskar :)
Jag hoppas ni får en trevlig läsning och att jag kan berika även din dag :)

FRÄSKiara

Kiara är min första hund och flyttade in hos oss under påsk 2006, då som 1åring.
Hon är född 050209 och är en blandning mellan Schäfer och Golden retriever.
Under sin lydnadskarriär som för tillfället ligger på is, inledde hon med tre raka 1:a pris, tyvärr var det på den tiden som blandraser inte behövde ha tävlingslicens, alltså registerardes det inte någonstans. Efter registreringen har vi bara tävlat två gånger och det med en okej tävling på 150p och en där jag valde att avbryta. Sedan dess har allt vad tävling heter legat nere och vi tränar för fullt för att hitta tillbaka till motivationen.
Hon har blivit BIS 1:a på en blandrasutsällning, mest på skoj för att stödja Linas utsällning, men det var kul :) Vi spårar också både personspår och viltspår. Det går bra förutom att de ska finslipas som med allt annat!
Drag är också en rolig sysselsättning som vi håller på med, allt ifrån däck, cykel, skidor och släde när vi kommer åt. 


Katterna på Björnekärrsvägen 3

För tillfället bor det bara en katta kvar hos oss, det är den trogna Syster som fått genomgå en liten operation så vi slipper få fler småkatter här hemma, skönt.


Syster


EFTERLYSES! Har inte setts till hemma hos oss sen den 21/3 2010.
Någon annan som sett henne? Vänligen hör av er!

Cruella

Nu är de dags att presentera mina himlagåvor som jag förlorat båda två alldeles för tidigt.
Katten
Detta är den första katten som trädde in i mitt liv. Jag och Lina hade stora planer på kattavel och det hela slutade med att vi skaffa en bondkatt, dessutom hankatt. Tur va väl de för mer facinerande kisse får man leta efter. Efter att växt upp med 3 hundar kanske det inte är så konstigt att man kommer på inkallning, springer och hälsar på folk i hallen & Brottas med sin bäste kompis Kiara. Han fick följa med mig när vi 'separerade' och levde då hemma hos min mamma & pappa till den 18 mars 2009 då han vart påkörd och lämnade denna jord.

Terror  
Den 24/6 2009 fick Syster en kull med 4 kattungar och i den fanns en mäkta speciell hankatt. Han skulle vara kvar hemma hos oss, så var det bara! Även han blev bästa bundis med Kiara och det var dem två i vått & torrt. Han var gräsligt social och följde med oss på promenader så fort han hade chansen. Han gick ut genom dörren på vårat hus en dag i oktober och har inte kommti hem sen dess.

Det ligger en förbannelse över mig och mina hankatter, att jag aldrig ska få behålla dem..
FRÄS   


Lycklig över snökaos ?

Mitt på dagen idag löd det i högtalarna på min arbetsplats:
Pga det dåliga väderförhållanderna har Freeport valt att stänga två timmar tidigare idag.
Vilket innebar för min del att jag fick sluta två timmar tidigare än planerat. En dag som denna kan det nog tänkas att jag är lite lycklig över detta snökaos.

När jag bestämde mig för att upprätta denna blogg var min tanke att jag skulle vara 'duktig' på att uppdatera, iaf en gång per dag. Att det nu har gått 3 dagar sen sist känns som en dålig start. En sammanfattning av dagarna får prestenteras istället.

Onsdagen kantades av jobb och hundkurs. Jag hade en mycket taggad hund :D Hon hade för första gången på ganska länge riktigt roligt under passet. Äntligen! Jag saknar min skälliga, trängande, nafsande Kicka. Hon försvann ifrån mig för ett bra tag sen och jag har bara sett glimtar av henne sen dess. Kan tänka mig att vi hittar tillbaka snart, kankse tar oss ut på tävlingsplanen framåt sommaren. Efter kursen störtade jag hem till Oskar och kollade på Anja som totalkrascha i störtloppet, att hon ändå lyckas !!!VINNA OS BRONS!!! dagen efter i samma jävla backe är grymt.

Torsdagen startades med ett minipass med lydnad för svarta faran. Hoppet om en lika taggad hund fanns, men icke. Hon gjorde fina apporteringar och stod emot när ja pressa henne men tagget i allt det där runtomkring uteblev. En snabbvisit till jobbet, 4 timmars arbetspass sen hem och fundera över vilken brukshundklubb vi ska söka oss till när snön har avlägsnat sig. Jag börjar känna att jag saknar det här gräsligt nördiga som man trots allt levde i under tiden i Forshaga. Vi pratade, åt, sov och sket HUND. Där snarare valde man bort att prata hund, här hemma får man leta efter någon att göra det med. Så att söka sig ut till en brukshundklubb känns ganska vettigt om man är på jakt efter likasinnade.

Under Fredagen lyckades jag släpa med Oskar ut och gå då Sandra svek mig för tydligen intressantare? sällskap :) Vi plöjde sådär 8 km och Kickan fick dra 3 km. Inte så tungt, men packningen för dagen iaf :) Gjorde även ett försök att använda henne som draghund framför en Fräs på en sopsäck, utartade och slutade endast med blåmärken på rumpan. Framåt kvällen lagade vi mycket god middag (!) och kollade på hockey Sverige-vitryssland 4-2 :) längd damer, silver till Haag :) Super-G och Järbyns megakrasch :(

Nu är det middag med mor o far. MUMS


Puss o kram

FRÄS

 


Sömn !

Kan någon förklara fenomenet att inte lyckas somna när man ska. Ligga vaken alldeles för länge och stressas över att jag för en gång skull ska upp tidigt för att jobba. När jag äntligen somnar är det bara sådär en timme innan jag ska upp, för att vakna av den hemska väckarklockan och inte orka gå upp, då man äntligen har hittat sin sköna nattsömn. Svårt att sova har sällan varit mitt problem, men tydligen inatt. Men, God morgon, snart dags att jobba.

En bild på denna underbara kisse som inte fick vara med oss särskilt länge, men jisses att han klöste sig in i mångas hjärtan. Han kunde konsten att sova !

Vad väntar?

Nu har jag äntligen lyckats få lite tid med min kära bror... men som synes har inga förändringar skett. Han lyckas inte få till sidan som jag vill, så vi avvaktar. 
Hade en ledig dag, vilket ofta innebär en tur i skog och mark med Sandra och hundarna. Vi har hittat vårt favoritställe och dit begav vi oss även idag, djursjön. Det börjar kännas som lugnet före stormen då vi haft två mycket bra skogsdagar utan några märkliga händelser i rad. Vi har nämligen lyckats eller ska vi säga misslyckats med diverse saker under våra små utflykter. Våran allra första skogsdag tillsammans här hemma i götet startade med att vi fick sällskap av både en och två ormar. Skräcken infann sig! Jag har lyckats tappa både mobiltelefon & bilnycklar ute i skogen, på samma dag.. Kört fast med bilen i snön.. så jag börjar bli lite orolig vad som väntar. Måste be om ursäkt att jag inte uppmärksammade min bror mer igår så.
GRATTIS ANTON 18 ÅR (L)


Tack för idag, puss o kram
FRÄS

P.s.

Ska försöka haffa lite tid med min bror idag så vi kanske får ordning på bloggen ordentligt :)

FRÄS

Helgen i stora drag

Helgen har varit lugn och stillsam, började fredagen med städning och ett väldigt lyckat försök att färga håret på Sandra. Sedan vart det middag med familjen och kärleken Oskar, lyckades hålla mig vaken till typ 23.04 sen däckade jag totalt. Lördagen tillbringade jag mestadels på jobbet, helt okej, dagen gick fort och det vart dags för födelsedagsfirande av min bror. Han fyller egentligen år idag, grattis Anton 18 år :) men eftersom hans flickvän bara var nere under helgen firade vi honom med käk och bowling i lördags. Fyra av hans vänner dök upp och vi vart en bra gäng som bowlade och drack öl, mycket bra. Resultaten vet jag inte om vi ska redosvia här men vi kan ju säga att jag långt ifrån vann iaf! Efter bowlingen åkte vi hem till mor o far och åt tårta sen var de dags att göra favorit i repris, däcka totalt denna dagen med. Jobb vart det även igår på självaste Alla Hjärtans Dag, tråkigt långsamt på jobbet men dagen avslutades med en underbar middag med Oskar. Han hade grillat kött, yes grillat, på engångsgrill, gjort potatisgratäng och massa smaskens till. Något glas vin och en massa mys i soffan, en alldels perfekt Alla Hjärtans Dag.      
Måste ju bara åha mig lite över Wilmas och Linas underbara valpar, det är helt sjukt vad det kliar i valpfingrarna.
En tur med hundarna väntar och sedan bär det av till jobbet där Malin Sippen Siw väntar :)
På återseende
FRÄS

Här kommer bilderna sen i torsdags


FRÄS SOLAR

MILLER

SELMA


KIARA
Är dem inte fina våra djur :)
FRÄSRiktig vinter

Jag måste bara fråga, vad går upp mot snötäckta marker, vindstilla, -10 grader, varm choklad, mumsig fika, liggandes på en filt med underbart sällskap och gassande solsken. Inte mycket, vi kunde nästan lura oss själva att vi nte alls var avundsjuka på Bella som sticker till Thailand imorgon, nästan :) Jag och Sandra hade nämligen en toppendag i skogen igår med vår lilla flock. Det bar som många gånger förr av till Hällesåker och Djursjön. Mycket fina bilder togs, som inom kort kommer upp här! Nu är det städning som gäller här hemma så mor o far blir glada när dom kommer hem. Sen får vi se om jag och Sandra får en lika bra dag ute idag? Tveksamt, megamolnigt..

Puss o Kram
FRÄS

Första steget in i djungeln

Jaha, då har även jag gett mig ut i denna blogg-djungel, inte illa. Då mitt egna tålamod inte kan stava till ordet Självlärd lämnar jag allt vad som kallas problem och frågetecken till min personliga webbmaster (lillebror Anton) som för tillfället har lämnat mig i sticket för mycket mer vettiga sysslor, jag tror det kallas träning :) Tur är väl att jag kan tillverka mig ett eget inlägg iaf. Nu tjuter min moder ifrån källaren att 'Jag bara måste komma ner och kolla' hon tittar nämligen på Gunde Svans nya program Vinterspelen som tydligen ska vara en megahit för skrattmusklerna.

Tack och adjö
FRÄS

RSS 2.0