Gammal o grå?

Ingen bra kvällsträning med jycken igår. Kan ha vart trött sen skogsturen, men ja tror det var något mer som störde damen. Om 1½ vecka startar vår uppvisningsturné, vi börjar lite lätt på Heden i centrala Göteborg..
Idag gjorde vi ett nytt försök att spåra, gick mycket bättre. Kickan o Miller fick varsitt viltspår. Duktiga hundar. Vi återfick den gamla skogsfeelingen jag o Sandra. Väldigt mycke snack, många asgarv, mer fika och en del hund :P Jag fick en kommentar som jag skulle gett många kronor för att ha inspelat. Min käre skogskamrat uttryckte sig: -Va fan, jag måste utföra dethär snart så ni slutar tjöta.. Jepp :)
Min världens bästa lillebror TOG SITT KÖRTKORT IDAG, GRATTIS GRATTIS GRATTIS :)
Usch va man börjar känna sig gammal när lillebror både FÅR köra bil och gå på krogen, inte okej :D
Imorgon bär det av till Norrland för att kramas med Lina o Annika och mysa med ljuvliga valpar :) Får se hur stora möjligheter det finns där för uppdatering, annars återkommer vi på Söndag :)

Ha en grymt bra valborg allesammans :)
FRÄS

Fräs AB

Söndagen bjöd på skön sömn, hundgårdsfix och motorcykeltur. Mannen min kom och plockade upp mig med sin tvåhjuliga makapär. Eftersom min mor inte släppte iväg mig utan skinnställ fick lilla Fräs snällt hoppa i pappas gamla. Mm ni kan ju ana i vilken storlek den var, inte helt okej. Men ja tror ja skötte mig rätt bra ändå, inget panikskrik, inga konstiga påhitt och jag följde snällt med i svängarna. Det vart en tur till Hällingsjö o tillbaka, sådär lagomt för att få ont i ryggen och domna bort i fötterna, men det var kul!
Det börjar dra ihop sig och jag har iaf spikat att tillbringa min midsommar på ByFyllestigen i Långvind :) Antagligen medföljer ett stort gäng knasiga tvåbenta ett större gäng livliga fyrbenta. Mycket bra!
Måndagen spenderades på djurskyddet. Första 'riktiga' jobbdagen, och fler kommer de att bli. Fick tider i sommar som rädda den ekonomiska krisen litegrann iaf. Känns kul, att engagera sig i något som gör skillnad.
Tisdag idag, ja arbetslösheten infann sig åter och dagen har spenderats i skogen med Sandra och hundarna. tanken va viltspår men vi är nog fortfarande lite bekväma med att bara gå promenader och tjöta så det vart inget med det idag. Ska göra ett nytt och förhoppningsvis bättre försök imorgon.
Bilder från dagens bravader.




Tog en sväng till stan med mannen o hans kollega till Nyföretagarmässan på Storan. Känslorna blandas mellan mer nyfikenhet och ett 'nu jävlar kör vi' och förvirring. Men nu vet ja vart jag ska vända mig iaf så snart kanske fräsan har sin egna lilla verksamthet...
Kvällen bjuder på hundträning av slaget lydnad. Träning inför 'uppvisningen' som går av stapel typ nästa helg..

Puss o kram
FRÄS

Nytt

Ytterligare några arbetslösa dagar har gått och Fräs har underhållt sig med att tillbringa många timmar ihop med nära o kära. Igår var jag o Sippen i stan och spenderade vår efterlängtade lön, jag fyndade två par skor till ett nästa för litet pris medans jag kompenserade det med att inhandla mig en ny mobiltelefon till ett för stort pris. Jag kan inte riktigt än säga:
-Men jag är hur nöjd som helst så det är värt varenda krona. Men det kommer tror jag, anledningen till det liggernämligen i ovana och okunnighet.
Världens bästa Norrlands Guld ska vara min sällskapsdam under resan till Åsarna :) Inte många dagar kvar nu. På Torsdag klockan 10.41 går tåget från Göteborgs central för att plocka upp Annika och styra mot nordöst sådär runt 13.15.
Lina, om jag inte får tag på dig och om du ser detta, landar vi i östersund klockan 19.08 på Torsdag och vill gärna boka skjuts ner till Åsarna då :)
Busigaste Bella var och hälsade på i fräshuset idag :) Tack för en bra dag med många analyser och funderingar, jag håller tummarna för dig ♣
Här kommer en bild som jag tog med mobilen idag. Tycker dom blev helt okej med tanke på att skyddsplasten för kameran fortfarande satt kvar :D
Kickan hade tagit sig ett litet dopp!


Trevlig lördag gott folk
FRÄS

:)

Det vart åter igen lydnadsträning igår, trots allt. Denna gången handlade det om årliga uppvisningar för allmänheten. Hon skötte sig jättebra. Jag tror att hon går som bäst när jag engagerar mig i nått annat. Det var nämligen mycke snack om hur vi skulle göra, gå, vända här, vända där. Men ooh va trött hon var när vi kom hem :) Kan hända att vi höll på några minuter för länge..
Fortfarande är det oklart om jag och svarta faran ska åka själv till Norrland nästa helg, men då får vi ju två säten för oss själva, Hihi :P
Sippen är på ingång, bäst att förbereda, för idag ska vi uträtta mycket viktiga saker..

Puss haj
FRÄS

Mäh?

Nu har de här årliga pollenbesvären övergått eller bjudit in någon slags vårförkylning. Bomstopp i näsan och ont i halsen, va tusan är det :O
Hundträningen igår gick sådär, vissa dagar kommer 'Nä nu lägger vi ner lydnaden och kör bara på spår' tillbaka. Jag hittar ju inte glöden hos henne. Sen ser man Miller som viftar på svansen mest hela tiden och Selma som biter på en när man är för långsam.
Inge mer tid för den här gången, men vi återkommer snart.
Just de, kikat på lite nya bilder på de framtida superstjärnorna. Vilka ljuvliga små liv. Ta en titt ni med! (lina)

Puss
FRÄS

Underbara vår !(?)

Biosalongen fick vara utan Fräs, hon däckade stenhårt runt 10tiden i lördags. Tur var väl de då söndagen vart väldigt lång. Började med att åka och titta på min lillebror som skulle tävla Taekwondo, eller hur i hel*ete det stavas :D Slag o sparkar och sånt där :) Det var kul att se honom, första gången. Han klarade sig ganska bra, kom 2:a av 5 vann tre av fyra matcher.
Efter måånga långa timmar åkte vi hem och packa om väskan för att sticka till klubben och träna de fyrbenta. Selma o morsan körde agilitykurs och jag o Kickan körde lydnad. Gick, ganska bra hon var inte alls lika taggad som sist men hon gjorde de hon vart tillsagd och ja det är väl de som är meningen, men lite mer glöd måste vi gräva fram.
Sköna vacka vår, värme, blommor och energi, eller? Jag skulle vilja säga pollen, värme, pollen, blommor ännu mer pollen. Har tillbringat två dagar tillsammans med min nya bästa vän, snorpappret, inte kul.
Men nu är det snart dags att bege sig till klubben igen för tisdagsträning. Mycke bra. Håller tummarna för att glöden infinner sig. Snart ska vi även boka in vår lydnadsdebut med terriern.
Puss o kram o nys
FRÄS

Sällskap sökes

Min sista dag på SAND, inte. Vår kära arbetskamrat tog en tripp till södra europa och vart fast där pga vulkanutbrottet. En dags ledighet sen var det bara att hoppa in och jobba för henne. Lika bra de.
Det vart till en början en väldigt mysig kväll med mycket god mat och söta vänner :) Sen körde bästa Annie ner mig till Åsa där mindre mys mer party väntade.
Även denna kväll ska man förföljas av sitt förflutna. Någon som känner någon som känner någon som, jajamänsan rätt gissat, känner folk från Forshaga, denna gången gällde det en Nisse. 
Nu börjar vårens/sommarens resor hamna på plats. MEN Den planderade resan Jag-Kiara-Oskar ->Lina blir antagligen Jag-Kiara-? ->Lina. Min resekompanjon har övergett mig för en rund sak som kallas boll. Jag har alltså en tågbiljett Gbg-östersund med stopp i sthlm torsdagen den 29april och hem igen söndagen den 2maj. Någon?
Nu väntar förhoppningsvis lite sömn sen kanske det blir en tripp till biosalongen.
Trevlig kväll
FRÄS
         

Inte bara i skyn det är dimmigt

Nu ser framtiden väldigt dimmig ut, jobbade min 'sista' dag på SAND igår, nu återstår lite helger med start vecka 18. Det känns som att jag har det väldigt stressigt, det är mycket man vill vara med på samtidigt som jag måste jobba mer, sen kommer de en liten om inte så länge och då vill man ha tid igen att vara hemma och bara pyssla med den. Jag tror det är ovissheten som stressar mig, jag har ju för sjutton inte en inbokad jobbdag på 3 veckor, sluta stressa och ta tag i det istället!
Dagens datum bjuder på städning, lite hemmaspamys och förhoppningsvis grillning ikväll. Inte ens dagens vakna timmar kunde vara helt bokade utan några: kanske, vi får se och förhoppningsvis. Lydnadsträning av en svart fara och en krullig terrier ska vi allt ta och boka in idag!
Vecka 17 åker vi till Norrland så ni inte tror de va denna helgen ;)  
Le gott folk
FRÄS

Full rulle

Snart bär det av till nordligare breddgrader, jag, Kickan o förhoppningsvis Oskar åker till Lina för tjusas lite ;)
Det är full fart på byggandet av hundgård, kommer bli alldeles toppen:)
Sen var vi på hundklubben igår och tränade. Selma har ja ju underskattat något fruktansvärt. Ett toppen fotgående, under väldigt lång tid och med en fokus som heter duga. Kiara var också väldigt duktig, hon höll uppe fokus under hela tiden med undantag för mina otydligheter. Tycker att det kändes bra att hon höll koll på mig vad jag än gjorde utan att gå till för stor överdrift, bortsett från de obligatoriska schäfergnället (A) Nu är det middag och taktiksnack med morsan sen bär det ut på tomten igen för att hugga tag i byggnadsprojektet.
Puss o kram
FRÄS

Tydligen otydlig..

Så, efter klagomål om otydligheter kanske det är dags att göra vissa saker mer tydliga. Först och främst spenderade jag 4 dagar förra veckan på Göteborgs Djurskydd för introduktion/upplärning. Dem behövde personal sådär någon helg i månaden och även folk som kunde hoppa in vid kris under veckorna, toppen tyckte jag som varken har kvar mitt jobb på SAND varje helg eller jobbar vardagar nu förtiden. Det har varit en väldigt snurrig vecka med mycket att tänka på, jag har tillomed drömt om stället ett flertal gånger :) Men slutsatsen blir att det är ett väldigt roligt jobb med Mycke frihet under Ansvar. Tror inte jag kan klaga med arbetsuppgifter som heter socialisering och träning av hundar och många kilometers gång per dag.    
Sen har vi fler otydligheter i form av fyrbenta varelser med svans. Återigen, går allt som det ska flyttar det ner en manlig Aussie till götet, närmare bestämt från Åsarna eller ska vi säga Kvarnsjö tillomed. De firar sin 12dag idag! Kiara har sagt till mig att hon vill ha en lillebror så snart hoppas vi på tillökning i familjen :)
" hittar ni ingen passande hund i denna kullen är det inte meningen att du ska ha någon alls"
 Kommentar från en klok man.   
Min Underbara Man har byggt mitt efterlängtade hundhus! Toppenbra vart det! Och I skrivadets stund är min mor påväg och hämtar hundgården som jag tänkte försöka bygga ihop ikväll :)
Det finns 18 lydnadstävlingar inom en Helt okej radie under maj/juni. Tror inte vi ställer upp i alla 18 :P men möjligheten finns och framförallt valmöjligheten. Spikat är att terriern ska debutera, sen är det fortfarande oklart om den svarta faran ska få testa på ett nytt försök. Vi satsar på intensiv träning nu i några veckor så tar vi beslut efter de.

Puss o hej   
FRÄS

Brr

Ovanligt tidigt för lilla Fräs  nu och dimmigt är det ute... Är bortskämd med att börja jobba runt 12 på dagarna, men inte idag. Idag ska vi utforska nya marker och utsätta oss för mya äventyr. Tror det kommer bli väldigt roligt men oj va trött jag kommer vara när jag kommer hem i eftermiddag :)
Helgen fortsatte mycket bra, grillning och lite dricka i Lördags, jobba i söndags sen totaldö i soffan med Oskar (L).
I måndags lyckades vi båda för första gången ha ledigt samtidigt, dagen kantades av sömn, film, inlines :O , grillning igen, och lite mer film, TOPPEN !
Nu äre dags att bege sig.
Puss o hej
FRÄS

Påskmys

Kattskrället rymde ur sin supersäkra inhängnad efter sådär 43 minuter hemma. Slutsatsen blev att det skulle vara mindre påfrestning för henne att vara lös än att försöka kämpa sig ur sin bur hela dagarna.
Igår var en väldigt bra dag, den började med att familjen Nöjd RöjdE på hela tomten, inklusive små fråd och dylikt. Min plan om ett riktigt bra hundhus är inte långt borta, har en helg inbokad där vi ska 'renovera' lilla huset och bygga både hundgård och staket runt huset, Toppen! Såhär är det tyvärr när man inte bor på landet och råkar äga en terrier, samt att jobbsituationen har förändrats en aning och husdjuren måste tillbringa lite mer tid själva:( 
Kvällen tillbringades med Nära o Kära, påskmiddag åts med familjen, Oskar, Sandra, Bella & Sina. Hur bra som helst. Sen att den här Forshagaatmosfären vart väligt intensiv efter oväntade besök gjorde det hela lite kusligt men ändå kändes det som förr. Ansiktet var inte okänt och att hon nu satt i mitt kök gjorde det hela väldigt konstigt men kul, för det kändes verkligen som förr. Tack för en bra kväll folk, det måste vi göra om !  
Mysfrukost i solen innan plikten kallade. Jobb några timmar, sen styr vi mot Oskar och grillning i Solen, hoppas
jag! 
P.s. Håll tummarna nu, för går det här som de ska flyttar det hem en fyrbent krabat till oss om sådär 8 veckor D.s 


Glad påsk

FRÄS  


April, april din dumma sill

Tänker inte lura er med något idag men ja hoppas någan annan gör det :D
Jaha då ska vi se, min lilla katta fick åka in till veterinären igen pga bråck i snittet, inte skoj. Så nu ligger hon på operationsbordet igen för tillrättafixning. Hem kommer hon i eftermiddag och då är det stillasittning som gäller för hennes del. Jag och byrackorna har spatserat sådär 6 km i bunketorp under förmiddagen, skönt :) Nu ligger dom på golvet och sover. Lite mat kanske vi ska fixa nu, jobba väntar om någon timme. Just de, han där uppe har skänkt oss ett antal gåvor som vi ska tala mer om senare :)
Ha en toppendag :)
FRÄS

RSS 2.0